Apparatenbouw

De omvang en de toepassingen van apparaten zijn uiteenlopend. Doordat technologie in hoog tempo verandert, veranderen de wensen van bedrijven voortdurend mee. Hierdoor worden de eisen die aan apparaten worden gesteld steeds complexer. Wanneer u op zoek bent naar een ervaren partij die apparatenbouw op maat kan leveren, bent u bij Descotech Metal B.V. aan het juiste adres. Apparatenbouw is voor veel bedrijven namelijk een belangrijk onderwerp. Ongeacht het soort bedrijf of de sector dragen kwalitatief goede apparaten bij aan het bedrijfsresultaat. Onderbreking van de bedrijfsprocessen zijn niet wenselijk. Bij Descotech Metal B.V. vinden wij het belangrijk dat men op onze systemen kan rekenen. Ook bij apparatenbouw houden wij hier dan ook rekening mee. Lees hieronder mee over onze ervaring en expertises.
Machinebouw

Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Apparatenbouw bij Descotech Metal BV

Het bouwen van apparaten is door de jaren heen specialistischer geworden. Bij Descotech begint het proces om een apparaat te laten bouwen bij de klant. Wij denken graag mee en ontzorgen onze klant waar dat gewenst is. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het voortraject op gebied van engineering.

Afgezien van Apparatenbouw specialiseren wij ons ook in Machinebouw, Oppervlaktebehandeling, Plaatbewerking en Buigtechniek.

Descotech Metal B.V.

Pictogram van apparatenbouw

Steeds belangrijker

Apparatenbouw is een uitdagende discipline binnen de metaalbewerkingsindustrie. Bij de totstandkoming van een ontwerp moet er vaak rekening worden gehouden met kosteneffici├źntie en wordt er gebruik gemaakt van creatieve idee├źn. Daar komt bij kijken dat apparatenbouw steeds belangrijk wordt in de maakindustrie. Innovaties volgen elkaar tegenwoordig steeds sneller op en de eisen aan producten veranderen of worden ingewikkelder. Dit betekent dat de realisatie van apparaten vloeiender moet verlopen. Bij Descotrech Metal B.V. geven we daarom de voorkeur aan co-makership. Lees hier meer over ons en onze werkwijze.

Complexe vraagstukken

Apparatenbouw betekent bij Descotech Metal B.V. doorgaans dat er metalen frames worden voorzien van beplating zodat onze klanten er alleen nog hun eigen specifieke accessoires aan toe hoeven te voegen. Dit betekent dat we producten bestaande uit meerdere sub-samenstellingen maken en vaak ook al afmonteren zodat we een compleet eindproduct aan de klant kunnen leveren.

Ongeacht zit u ook voor complexe vraagstukken goed bij Descotech Metal BV. Complexe metaaltechnische vraagstukken vereisen doelgerichte oplossingen. Daarom denken wij ook in het voortraject ook met de klant mee. Met veel kennis, ervaring en vakmanschap werken wij met een proactieve houding aan uw vraagstukken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Descotech Metal B.V.

Onze werkwijze

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Veelgestelde vragen over apparatenbouw

Apparatenbouw is een specialisme binnen de metaaltechniek waarbij, op basis van een pakket van eisen, technische oplossingen in de vorm van apparaten gebouwd en samengesteld worden. Het eindproduct (het apparaat) is een object of werktuig dat samengesteld is uit verschillende onderdelen.
Machinebouw spitst zich toe op mechanisatie. Hierbij wordt doorgaans gewerkt met losse componenten. In sommige gevallen vereisten metaalproducten een samenvoeging van beide disciplines. Apparatenbouw heeft te maken met instrumentatie. Hierbij wordt doorgaans gewerkt met stoffen (vast, vloeibaar en gasvormig).
Dit hangt af van het type vraagstuk en de daarbij horende kwaliteitseisen. Doorgaans wordt er binnen de machinebouw gewerkt met roestvast staal, staal en aluminium. Daarnaast worden ook andere materialen zoals ijzer, zink en koper gebruikt.
Apparaten nemen steeds meer werkzaamheden van mensen over of maken het werk eenvoudig. Met name in de toekomst zullen ze een grotere rol gaan spelen allerlei bedrijfsprocessen binnen de meest uiteenlopende sectoren.
Ga naar de bovenkant