Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Pictogram van buigtechniek

Metaal buigen

De meest voorkomende toepassingen van buigtechniek zijn bij revalidatietechniek en waterbehandeling, maar dit zijn zeker niet de enige plekken waar buigtechniek van toepassing is. Plekken als de machinebouw- en petrochemische industrie of bijvoorbeeld de hightechsector zijn ook plekken waar het buizen van buigen zijn toepassing vindt.

RVS buizen buigen

RVS is een erg sterk en roestvrij- of roestvaststaal. Dit maakt het een ideale kandidaat om te gebruiken bij vele projecten waar het materiaal in aanraking komt met de elementen. Dan moeten de RVS buizen natuurlijk wel gebogen worden zodat ze passen in het project waar u ze voor wilt gebruiken. Bij Descotech Metal BV buigen wij zowel RVS buizen als kokers, wat voor project u ook heeft, wij denken graag met u mee.

Stalen buizen buigen

Voor het buigen van stalen buizen kunnen verschillende methoden worden gebruikt. Staal is een sterk metaal en dus moeilijk om te buigen. Het is daarom altijd verstandig om een expert in te schakelen. Bij staal is het namelijk belangrijk om alle eigenschappen van uw stalen buis of koker in acht te nemen. Om zo de slagingskans van het buigen zo hoog mogelijk te houden. Bij Descotech Metal BV kijken wij graag mee met uw project, zo komen we samen tot een oplossing hoe uw stalen buis het best gebogen kan worden.

Onze werkwijze

Bij ons kunt u terecht voor het buigen en doornbuigen van buizen en vierkante kokers. Bij buigen wordt doornloos gebogen met een buigradius van drie keer de diameter op het hart gemeten. Bij doornbuigen wordt een buis over een buigdoorn geplaatst die binnen in de buis zit en kun je buigen met een buigradius op het hart van twee keer tot wel anderhalf keer de diameter op het hart gemeten. Het is mogelijk om een buis scherp te buigen zonder dat deze ovaal of plat wordt. We kunnen zowel 2D als 3D buigen en tot acht bochten uit één lengte halen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Engineering (Solid Works) tekening maken door Descotech Metal B.V. Twente

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Veelgestelde vragen over buigtechniek