Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Machinebouw bedrijf Descotech Metal BV

Wij hebben uitgebreide ervaring in oppervlaktebehandelingsprocessen voor verschillende branches. We zijn voornamelijk actief in de petrochemische industrie, revalidatie, machine- en apparatenbouw, waterbehandeling en installatietechniek. Op basis van uw wensen verwerken wij onder andere staal, RVS en aluminium tot de meest complexe producten.

Afgezien van Oppervlaktebehandeling specialiseren wij ons ook in Apparatenbouw, Machinebouw, Plaatbewerking en Buigtechniek.

Descotech Metal B.V.

Pictogram van oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling van metaal

Bij het werken van metaal is oppervlaktebehandeling van enorm belang. Zonder oppervlaktebehandeling gaat de structurele integriteit van metaal snel achteruit. Dit kan meerdere redenen hebben maar het gaat dan vaak om roest, verlies van belangrijke functies of het verlies van het esthetisch aanzicht.

Aluminium oppervlaktebehandeling

Als men kiest voor oppervlaktebehandeling van aluminium is dit vaak om het aluminium weerbaarder te maken tegen de elementen. Dit gebeurt aan door een proces wat ‘anodiseren’ heet. Ook kan er voor gekozen worden om het uiterlijk esthetisch te verfraaien door middel van processen als poedercoaten of natlakken. 

Staal oppervlaktebehandeling

Bij oppervlaktebehandeling van staal gaat het veelal om het verzinken of poedercoaten van staal. Welke manier het best bij uw eindproduct past is iets waar we graag samen met u over nadenken. De reden dat het verzinken van staal belangrijk is om corrosie door de elementen te voorkomen. Ook is het natlakken van staal mogelijk om het esthetisch te verfraaien.

RVS oppervlaktebehandeling

RVS is zoals de naam al doet vermoeden roestvast staal. Dit zorgt ervoor dat het materiaal van zichzelf al weerbaarder is tegen de elementen of gebruik. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren, denk bijvoorbeeld aan: beitsen, passiveren en glasparelstralen. Wij denken graag samen met u na over de best toepasbare vorm

Soorten oppervlaktebehandeling

U zit voor verschillende vormen van oppervlaktebehandeling goed bij Descotech Metal B.V. Wij met onze klant mee. Met veel kennis, ervaring en vakmanschap werken wij met een proactieve houding aan uw vraagstukken.

Elektrolytisch polijsten

Bij elektrolytisch polijsten wordt het RVS in een bad gedaan waar elektrolyten oneffenheden verwijderen van het materiaal en zorgen voor een gladde afwerking. 

Anodiseren

Anodiseren is een elektrolytische behandeling die het aluminium beschermt tegen oxideren. Ook zorgt de laag ervoor dat lak beter hecht aan het materiaal.

Galvaniseren

Bij galvaniseren voegt men een laagje toe aan het metaal wat gegalvaniseerd wordt. Dit laagje kan uit verschillende materialen bestaan, denk aan: nikkel, chroom of zink. De extra laag zorgt een hogere bestendigheid tegen corrosie maar ook zorgt het voor een glanzende laag.

Poedercoaten

Bij poedercoaten wordt negatief geladen poeder door middel van perslucht op een geaard werkstuk verstoven. Zo blijft de poedercoating tijdelijk plakken aan het werkstuk. Hierna wordt het werkstuk uitgemoffeld om het werkstuk permanent te voorzien van de poedercoating laag. Poedercoating wordt toegepast voor RVS, staal en aluminium.

Glasparelstralen en keramisch parelstralen

Bij glasparelstralen en keramisch stralen wordt het RVS gestraald en zo ontdaan van vervuiling, zetranden en oxidelaag. Uiteindelijk blijft dan alleen glad en egaal materiaal over wat esthetisch erg fijn is om te zien.

Beitsen en passiveren

Door bewerkingen zoals knippen, lassen of zetten van RVS loopt het schade op. Om deze schade vervolgens weer weg te werken wordt er soms gekozen om het materiaal te beitsen en passiveren. Hierdoor wordt de oxidelaag van het materiaal weer hersteld en wordt het materiaal weer passief. Dit zorgt ervoor dat het materiaal weer geweerd is tegen de elementen.

Slijpen en polijsten

Slijpen en polijsten van het gekozen materiaal zorgt voor een glanzende en spiegelende afwerkingen

Verchromen

Het verchromen van metaal wordt veelal gedaan om het werkstuk esthetisch te verfraaien. Dit kan om verschillende redenen. Bij het verchromen wordt het werkstuk voorzien van een chroomlaag die van zichzelf een glanzende uitstraling heeft.

Vertinnen

Bij vertinnen wordt een laag van tin toegediend op een stuk metaal om corrosie tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat het materiaal beter inzetbaar is en minder snel degradeert.

Onze werkwijze

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Veelgestelde vragen over oppervlaktebehandeling