Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Descotech Metal BV

Wij hebben uitgebreide ervaring in het het bewerken van platen van de meest uiteenlopende materialen. We zijn voornamelijk actief in de petrochemische industrie, revalidatie, machine/apparatenbouw, waterbehandeling en installatie. Op basis van uw wensen verwerken wij onder andere staal, roestvrij staal en aluminium tot de meest complexe producten.

Afgezien van Plaatbewerking specialiseren wij ons ook in Apparatenbouw, Oppervlaktebehandeling, Machinebouw en Buigtechniek.

Descotech Metal B.V.

Soorten plaatbewerking

Wij specialiseren ons in verschillende vormen van plaatbewerking.

Aluminium plaatbewerking

Vanwege de vormbare, duurzame en onderhoudsvriendelijke aard, wordt aluminium plaatbewerking voornamelijk toegepast in de utiliteitsbouw. Voor het realiseren van maatwerk aluminium plaatbewerking kunnen verschillende technieken en machines worden gebruikt. Bij Descotech Metal BV hebben wij de belangrijkste technieken in huis. Wij dragen van A tot Z zorg voor het fabricageproces, ongeacht de complexiteit van het vraagstuk.

Staal plaatbewerking

De robuuste aard maakt dat staal in veel verschillende constructies wordt verwerkt. Bij Descotech leveren we plaatstaal op maat voor de meest uiteenlopende klanten.

RVS plaatbewerking

Roestvrijstalen plaatwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Omdat RVS verschillende soorten legeringen kent, vraagt RVS plaatbewerking om een specialistische benadering. Afhankelijk van de toepassing waarvoor het plaatwerk wordt gemaakt wordt de juiste legering gekozen, de betreffende plaatbewerkingstechnieken worden hier vervolgens op afgestemd.

Plaatbewerking bij Descotech Metal BV

Descotech Metal B.V. heeft zich gespecialiseerd in het maken van producten uit dunne plaat. Van complete kasten en afschermingen tot het fijne werk, hierbij denkend aan elektronica behuizingen. Dit wordt vaak gerealiseerd uit aluminium of roestvast staal. Door middel van onze CNC-gestuurde kantbank met 4 gestuurde assen kunnen wij accuraat kanten (buigen). Hierdoor voldoet elk product aan de door u gewenste maatvoeringen. Naast het kanten of zetten hebben wij ook de mogelijkheid om uw product te voorzien van bewerkingen als lassen, ponsen, boren etc. Ook het aanbrengen van stiftlasbouten etc. behoort tot de mogelijkheden.

Vakkundig en ervaren

Een hoogwaardig en modern machinepark, goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers en jarenlange ervaring in de plaatbewerkingsindustrie maken Descotech Metal tot een solide leverancier. Van relatief eenvoudig seriewerk tot complex plaatwerk denken wij met de klant mee. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Engineering (Solid Works) tekening maken door Descotech Metal B.V. Twente

Onze werkwijze

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Ons servicegebied

Plaatbewerkingstechnieken

Er bestaan veel verschillende plaatbewerkingstechnieken. Welke benodigd is hangt af van het vraagstuk en het materiaal. Descotech Metal BV is onder meer gespecialiseerd in de onderstaande technieken.

→ Metaal snijden

→ Metaal kanten

→ Metaal frezen

→ Metaal lassen

→ Metaal boren

→ Metaal ponsen

Veelgestelde vragen over plaatbewerking