Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Machinebouw bedrijf Descotech Metal BV

Wij hebben uitgebreide ervaring in het ontwerpen en bouwen van speciaalmachines. We zijn voornamelijk actief in de petrochemische industrie, revalidatie, machine/apparatenbouw, waterbehandeling en installatietechniek. Op basis van uw wensen verwerken wij onder andere staal, roestvrij staal en aluminium tot de meest complexe producten.

Naast van Machinebouw zijn wij actief in Apparatenbouw, Oppervlaktebehandeling, Plaatbewerking en Buigtechniek.

Descotech Metal B.V.

Soorten machinebouw

Wij hebben ons gespecialiseerd machinebouw. Voor elk soort product is weer een ander soort machinebouw benodigd. Hieronder een lijst met de machinebouw specialismen waar wij ons doorgaans mee bezig houden.

RVS machinebouw

RVS is roestvast staal. Het kan ook gezien worden als legering/samenstelling van onder andere chroom, koolstof, nikkel en ijzer. Een groot voordeel van RVS is dat het watervast is. Zo is het goed bestand tegen invloeden van het water en wordt het toegepast daar waar corrosie ene rol speelt. Het is daarbij ook geschikt voor maatwerk. Met de juiste apparatuur is het goed te bewerken tot een verscheidenheid aan producten. Bij Descotech Metal B.V. zijn wij onder meer gespecialiseerd in RVS 304 en 316.

Aluminium machinebouw

Aluminium wordt vaak toegepast daar waar gewicht een rol speelt. Net zoals RVS is aluminium goed bestand tegen corrosie. Dit komt door de beschermende oxidelaag die zich van nature op het aluminium vormt. Hierdoor wordt het aluminium beschermt tegen de buitenlucht. Het materiaal sterk, licht en heeft een relatief lagere smelttemperatuur. Door deze eigenschappen is het goed vormbaar en wat een makkelijk metaal maakt om mee te werken.

Staal machinebouw

Staal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. Het voordeel van staal is dat het een hoge en sterke gewichtsverhouding heeft. Hierdoor is het gewicht van stalen structuren dus ook relatief klein. Ook is staal net zoals aluminium goed vormbaar en kan het veel verduren zonder dat het bezwijkt. Het wordt vaak gebruikt voor binnentoepassing. Een ander belangrijk kenmerk van staal is dat het erg duurzaam is. Dit in combinatie met de flexibiliteit van staal maakt dat het materiaal erg lang meegaat.

Complexe vraagstukken

Ook voor complexe vraagstukken zit u goed bij Descotech Metal B.V. Complexe metaaltechnische vraagstukken vereisen klantgerichte oplossingen. Veelal op basis van maatwerk. Daarom denken wij ook in het voortraject met de klant mee. Met veel kennis, ervaring en vakmanschap werken wij met een proactieve houding aan uw vraagstukken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Engineering (Solid Works) tekening maken door Descotech Metal B.V. Twente

Onze werkwijze

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Ons servicegebied

Ons servicegebied

Descotech Metal B.V. is gevestigd in Weerselo en voorziet klanten en partners door heel Nederland van diverse oplossingen op het gebied van metaalbewerking. Onderstaand vindt u een lijst van de regio’s waarin wij werkzaam zijn. Staat uw regio er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

→ Machinebouw Brabant

→ Machinebouw Zuid-Holland

→ Machinebouw Noord-Holland

→ Machinebouw Zwolle

→ Machinebouw Gelderland

Veelgestelde vragen over machinebouw