Leverbetrouwbaarheid

Het maken van goede afspraken. Afspraak is afspraak! Hier hechten wij veel waarde aan.

Vakmanschap

Goed opgeleide en gedreven medewerkers in combinatie met een modern machinepark.

Betrokkenheid

Samen met onze klanten gaan wij voor het beste resultaat.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat het door u gewenste kwaliteitsniveau gerealiseerd wordt.

Onze geschiedenis

Descotech Metal B.V. is opgericht in 2008 door eigenaar Benno Masselink. Sinds de oprichting is Descotech Metal B.V. gegroeid waardoor er in 2016 een verhuizing naar een nieuwe pand in Weerselo heeft plaatsgevonden. Benno heeft al meer dan 35 jaar ervaring in deze branche.

 

Descotech Metal B.V.

 

Metaalbewerking in de praktijk

Onze specialisaties

Bij Descotech Metal B.V. hebben wij ervoor gekozen ons over de jaren gespecialiseerd in verschillende disciplines van metaalbewerking. Op deze vlakken bieden wij ook advies en leveren wij producten van hoge kwaliteit.

Machinebouw

Machines vormen voor veel bedrijven een vooraanstaand onderdeel van de bedrijfsvoering. Zonder degelijke machines kunnen er immers geen goede producten en diensten worden gerealiseerd. Bij Descotech Metal B.V. dragen wij zorg voor al uw machinebouw vraagstukken. Onze producten bestaan uit meerdere sub-samenstellingen die wij vaak al afmonteren zodat wij een compleet en hoogwaardig eindproduct bij u kunnen afleveren. Door onze ruime expertise in verschillende soorten machinebouw zijn wij in staat om snel en effectief vraagstukken op te pakken.

 

Apparatenbouw

De omvang, de toepassingen van apparaten is uiteenlopend. Doordat technologie in hoog tempo verandert, veranderen de wensen van bedrijven voortdurend mee. Hierdoor worden de eisen die aan apparaten worden gesteld steeds zwaarder en uitgebreider. Wanneer u op zoek bent naar een ervaren partij die apparatenbouw op maat kan leveren, bent u bij Descotech Metal B.V. aan het juiste adres.

Oppervlaktebehandeling

Verschillende soorten materialen vereisen verschillende vormen oppervlaktebehandelingen. Bij oppervlakte gaat het om een additief op de huidige onderlaag. De reden van oppervlaktebehandelingen verschillen enorm. U kunt een deklaag toepassen om bijvoorbeeld de onderlaag te verfraaien en er een mooi afgewerkt eindproduct van maken. Ook kan er een deklaag worden toegepast om een laag bescherming te geven of het verbeteren/versterken van hechtingen.

Plaatbewerking

Descotech Metal B.V. heeft zich gespecialiseerd in het maken van producten uit dunne plaat. Van complete kasten en afschermingen tot het fijne werk, hierbij denkend aan elektronica behuizingen. Dit wordt vaak gerealiseerd uit aluminium of roestvast staal. Lees meer over plaatbewerking.

Buigtechniek

Onder buigtechniek wordt het buigen van metalen constructies verstaan. Descotech Metal B.V. zet zich al langere tijd in bij het buigen van plaatmateriaal voor de meest uiteenlopende producten en is hier dus ook erg ervaren mee. Het buigen is een ingewikkeld proces waar snel fouten kunnen worden gemaakt. De meeste voorkomende fouten zijn het openscheuren van dun metaal of het ontstaan van plooivormen

Complexe vraagstukken

Ook voor complexe vraagstukken zit u goed bij Descotech Metal B.V. Complexe metaaltechnische vraagstukken vereisen doelgerichte oplossingen. Veelal op basis van maatwerk. Daarom denken wij ook in het voortraject ook met de klant mee. Met veel kennis, ervaring en vakmanschap werken wij met een proactieve houding aan uw vraagstukken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Engineering (Solid Works) tekening maken door Descotech Metal B.V. Twente

 

Win-winsituaties met co-creatie

Onze voorkeur gaat altijd uit naar een relatie op basis van co-creatie. Bij Descotech Metal B.V. zijn wij van mening dat er meer voordeel te behalen valt door samen te werken dan alleen te kijken naar een eigenbelang. Door een open en structurele samenwerking waarbinnen de kennis en expertise van beide partijen wordt gedeeld wordt het best mogelijke resultaat neergezet. Iets dat met name binnen de metaalbewerkingsindustrie van belang is.

Het proces van co-creatie is op zijn efficiëntst wanneer wij aan het begin van het project worden betrokken. Dan kunnen beide co-makers de werkprocessen en bedrijfsvoering optimaal op elkaar afstemmen. Dit leidt tot een beheersbaar proces en op ten duur lagere productiekosten.

Wij vinden dat deze nieuwe vorm van samenwerken en samen denken in de metaalbewerking in de toekomst noodzakelijk is om aan de toenemende eisen van producten te voldoen.

Onze werkwijze

Klantwensen

We brengen alle wensen en eisen van de samenwerking als wel het eindproduct in kaart. Hiermee vormen we een sterke basis voor de samenwerking en het beste resultaat.

Productontwerp

Wanneer de eisen van het product helder zijn gaan we aan de slag met het ontwerp. Een eigen ontwerp inbrengen kan natuurlijk ook, desgewenst denken wij graag mee met u voor eventuele verbeteringen van de kwaliteit.

Ontwikkeling

Op basis van het definitieve ontwerp gaan we met onze vakmannen aan de slag om het beste eindresultaat te realiseren.

Testen

Wanneer de producten af zijn worden deze getest op basis van de gestelde eisen. Zo maken we ons resultaat meetbaar.

Ons servicegebied

 

Ons servicegebied

Descotech Metal B.V. is gevestigd in Weerselo, maar voorziet klanten en partners door heel Nederland van diverse oplossingen op het gebied van metaalbewerking. Onderstaand vindt u een lijst van de regio’s waarin wij werkzaam zijn. Staat uw regio of plaats er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

→ Metaalbewerkingsbedrijf Groningen

→ Metaalbewerkingsbedrijf Eindhoven

→ Metaalbewerkingsbedrijf Amsterdam

→ Metaalbewerkingsbedrijf Utrecht

→ Metaalverwerkingsbedrijf Rotterdam